Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Κούρεμα" σε στεγαστικά δάνεια κατά 55% για επιπλοποιό

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ 30-12-2016

To Ειρηνοδικείο Χανίων ,αρ. απόφασης 415/2016  διέγραψε χρέος , 40.920 ευρώ.
 Μία απόφαση  "ανάσα" από το Ειρηνοδικείο  Χανίων, ήρθε να δώσει χαρά σε δανειολήπτη, όπου τα εισοδήματα του πλήγηκαν ουσιαστικά ,από την οικονομική κρίση που έπληξε ευρύτερα  την Χώρα μας .Χθες, ο δανειολήπτης πλήρωνε μηνιαία δόση 400 ευρώ, σύμφωνα με την δανειακή του σύμβαση, και τα εισοδήματα του, σήμερα με την δικαστική απόφαση ,η δόση  του μειώθηκε κατά 87,5% (δόση , σήμερα 50 ευρώ).

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: ¨Προσοχή στα Κέντρα Αδυνατίσματος - Αισθητικής"

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 29-12-2016
Με αφορμή  αφενός μεν , πρόσφατης καταγγελίας καταναλώτριας , για ελλειπή παροχή συμφωνηθέντων από Ινστιτούτο Αισθητικής,  και αφετέρου την δικαίωση καταναλώτριας  (επιστροφή προκαταβαλλόμενων χρημάτων )από  την διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, η  ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , εφιστά την προσοχή των καταναλωτών , σχετικά με την παροχή αισθητικών υπηρεσιών , από τα Ινστιτούτα  Αισθητικής.
Αναλυτικά και σύμφωνα με την  ανακοίνωση ,της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , αναφέρεται:

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κ. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-12-2016

                                 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πλησιάζοντας  τα Χριστούγεννα, όλοι μας ,τα  προσδοκούμε λαμπερά, φωτεινά, χαρούμενα, παραδοσιακά, παρά την   φτώχεια των νοικοκυριών, από την γενικότερη οικονομική ύφεση, (που συνεχίζει να πλήττει την Χώρα μας),  και την λιγότερη αγοραστική δύναμη  μας, η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  κάνει την προσπάθεια της υπέρβασης και σαυτές τις γιορτές,  να δώσει μια θετική νότα  στην αγορά της Κρήτης, καλώντας τους καταναλωτές να κατέβουν  στην αγορά, βοηθώντας  τόσο τους ίδιους ,διαφοροποιώντας την ψυχολογία τους,  αλλά  και  στηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα τις Κρητικές επιχειρήσεις , ιδιαίτερα την τοπική οικονομία  της,. Και επειδή δεύτερη έγνοια μας από το να εφοδιαστούμε τρόφιμα είναι  η αγορά παιχνιδιών, είτε για τα ίδια μας τα παιδιά ή  για άλλα ,σημαντικότατο είναι η αγορά ασφαλών παιχνιδιών, για να έχουμε χαρούμενες γιορτές.

Ευχές από την ΠΟΜΕΚ


Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Σημαντικές υπήρξαν οι προτάσεις ,για θέματα Αγοράς και Καταναλωτή, στο ΕΣΚΑ "

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  22-12-2016
Σημαντικές προτάσεις για θέματα Αγοράς και Καταναλωτή , τέθηκαν στο Συμβούλιο, ΕΣΚΑ, τόσο από τον Πρόεδρο του Οργάνου όσο και από τα μέλη αυτού ,Συνήγορο Καταναλωτή, Ενώσεις Καταναλωτών, Ένωση Τραπεζών, Ε.Φ.Ε.Τ, Γεν.Γραμματεα Ιδιωτ.Χρεους. Βασικά θέματα που τέθηκαν υπόψη του οργάνου οι προτάσεις ήταν:
Τροποποίηση του ν.2251/2014 ,  τροποποίηση ν.περι ενημέρωσης δανειοληπτών, αναμόρφωσης του ν."περι Επιτροπής Φιλ.Διακανονισμου", θεσμική στήριξη των Ενώσεων Καταναλωτών 
Αναλυτικά:

Ευχές από την ΕΚΠΟΙΖΩ


Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Από Saferinternet.gr: Eυχές για τις Γιορτές και Ενημέρωση!

Αγαπητοί μας φίλοι,
είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, και ώρα 17:00, η παιδική θεατρική παράσταση "Η Φάρμα του Διαδικτύου" θα φιλοξενηθεί στο Δημαρχείο Κηφισιάς, αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος». Η παράσταση θα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Διεύθυνση: Δημαρχείο Κηφισιάς, Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά
Σας θυμίζουμε ότι μπορείτε να παρακολουθείτε τα νέα μας σε συνεχή βάση στα κανάλια μας στο Facebook (https://www.facebook.com/saferinternet.gr/) & στο Twitter (https://twitter.com/saferinternetGR).

Σας στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας για Χαρούμενα Χριστούγεννα και ένα υγιές, φωτεινό και ασφαλές νέο έτος.
Δρ. Βερόνικα Σαμαρά
Saferinternet.gr

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρητης : "Απόφαση διαγραφής χρεών ,τριμελούς οικογένειας από το Ειρηνοδικείο Βάμου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-12-2016
Μία απόφαση “ορόσημο” για τους δανειολήπτες, αλλά και για τους πληρεξούσιους δικηγόρους αυτών, χορήγησε το Ειρηνοδικείο Βάμου
Σύμφωνα με την υπαρ 17/2016 απόφαση του Ειρηνοδικείου Βάμου, τριμελής οικογένεια που κατέφυγε στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά,με την καθοδήγηση και νομική υποστήριξη της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κατάφερε αφενός να διασώσει όλη της την περιουσία, αφετέρου να διαγράψει το χρέος τους, των 300.000 ευρώ, κατά 88%.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης:Οι τράπεζες μυαλό δεν βάζουν...οι καταναλωτές τις καλούν να συμμορθωθούν με τον Κώδικα Δεοντολογίας"

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 14-12-2016

Μεγάλη απογοήτευση σπείρουν οι τράπεζες στους καταναλωτές, αλλά και στις Ενώσεις Καταναλωτών , με την τακτική που συνεχίζουν να εφαρμόζουν, τίποτα δεν τους δίδαξε το παρελθόν...παρα ταύτα επειδή η χαμηλή ρευστότητα των νοικοκυριών, εξακολουθεί μαζί με τις καταχρηστικές απαιτήσεις των τραπεζών να μαστίζει την καθημερινότητα των πολιτών.
Oι καταναλωτές, καταγγέλουν ότι, οι προτάσεις για διευθέτηση του χρέους τους, που λαμβάνουν από τις τράπεζες, είναι αόριστες, αδιαφανείς, συχνά προσωρινές, μη ρεαλιστικές και βιώσιμες για τον οφειλέτη.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης:"Δανειολήπτρια μείωσε την δόση των δανείων της, κατά 90% με Προσωρινή Διαταγή"

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ 13-12- 2016
Ειρηνοδικείο Χανίων : Η με ημερ.24-12-2016 Προσωρινή Διαταγή ,που χορήγησε η Ειρηνοδίκης Χανίων, για χρεωμένη δανειολήπτρια, όχι μόνο διέσωσε πλήρως την ακίνητη περιουσία της, αλλά και της έδιωξε από την καθημερινότητα της ,τον φόβο της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού του σπιτιού της (τριώροφη).

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: " Επαναπροσδιορισμός δόσης δανείων, με νέα Προσωρινή Διαταγή"

ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ  7-12- 2016
Ειρηνοδικείο  Ηρακλείου :
Ελεύθερος Επαγγελματίας (κατασκευαστής ξυλουργικών αντικειμένων), από το Ηράκλειο, παντρεμένος ,πατέρας τριών   παιδιών ,το ένα ανήλικο, με  συνολικό χρέος  130.000 ευρώ, σε δύο τράπεζες, εντάχθηκε στο ν.Κατσέλη , για την ρύθμιση των δανείων του και την διάσωση της περιουσίας του , του χορηγήθηκε Προσωρινή Διαταγή διάσωσης της περιουσίας του και  με εντολή να πληρώνει μηνιαία δόση 150 ευρώ.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Υπερχρεωμένη οικογένεια συνταξιούχου από τα Χανιά ,έσωσε την περιουσία της "

ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ  7-12- 2016
Ειρηνοδικείο Χανίων :
Η με ημερ.27-10-2016 Προσωρινή Διαταγή ,που χορήγησε ο Ειρηνοδίκης Χανίων, για υπερχρεωμένη οικογένεια, με συνολικό χρέος 400.000 ευρώ,όχι μόνο διέσωσε πλήρως  την ακίνητη περιουσία των, αλλά και  τους  πέρασε αισθήματα αισιοδοξίας.
Αποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννα Μελάκη
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται: α) Για τον σύζυγο πρώην εργαζόμενο ως μόνιμος υπάλληλος σήμερα συνταξιούχος με χρέος 250.119,98 ευρώ σε έξι τράπεζες και σε δεκαέξι δάνεια ως οφειλέτης. β) η σύζυγος , μη εργαζόμενη ,με χρέος 150.000 ευρώ , είτε ως οφειλέτρια , είτε σαν εγγυήτρια.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης:"Μηδενικές δόσεις" για κόρη, γαμπρό και μητέρα, θα πληρώσει μόνο για μιά πενταετία, ο εγγυητής πατέρας

ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ 5-12-2016
Μεγάλη νομική σημασία έχει η  απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, όπου  σε δανεισμό σε τράπεζες, συμμετείχε ολόκληρη οικογένεια (κόρη, γαμπρός, μητέρα ,πατέρας) είτε ως οφειλέτες, είτε ως εγγυητές ,σε δύο δάνεια,και σε χρέος 49.601,69 ευρώ.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στην οποία από την αρχή απευθύνθηκαν οι δανειολήπτες και με την συμβουλευτική και επιστημονική της καθοδήγηση εντάχθηκαν στο ν.Κατσέλη, μια και η εξωδικαστική προσπάθεια  με τις τράπεζες απέτυχε, πρόκειται για ζευγάρι με ένα ανήλικο τέκνο, όπου ο σύζυγος υπήρξε οφειλέτης ,σε ένα καταναλωτικό δάνειο ,η δε σύζυγος σε ένα στεγαστικό, με τους γονείς εγγυητές και στους δύο οφειλέτες.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΠΟΙΖΩ - Σε Καθεστώς Αδιαφάνειας οι Προτάσεις των Τραπεζών με τον Κώδικα Δεοντολογίας

Σε καθεστώς αδιαφάνειας συνεχίζουν να λειτουργούν οι τράπεζες, όσον αφορά τις εξωδικαστικές ρυθμίσεις των δανείων που προτείνουν με τον Αναθεωρημένο Κώδικα Δεοντολογίας, τον οποίο συνεχίζουν να εφαρμόζουν ανεπαρκώς. Η ΕΚΠΟΙΖΩ γίνεται αποδέκτης δεκάδων καταγγελιών από καταναλωτές, οι οποίοι λαμβάνουν την απάντηση της τράπεζας -με το Τυποποιημένο Έντυπο Πρότασης Λύσεων ή Οριστικής Διευθέτησης του Κώδικα Δεοντολογίας- η οποία είναι αόριστη, αδιαφανής, συχνά προσωρινή, μη ρεαλιστική και βιώσιμη για τον οφειλέτη. Πιο συγκεκριμένα σε πολλές περιπτώσεις:

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Ταξιτζής με χρέος 187.199 ευρώ, κέρδισε τράπεζα και στο Εφετείο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2-12-2016
Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου (αρ.απόφασης 418/2016)
Δικαιωμένη νοιώθει η οικογένεια αυτοκινητιστή (ΤΑΧΙ) από το Ηράκλειο ,μετά από την υπαρ. 418/ 2016 σημαντική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου, όπου επήλθε για δεύτερη φορά, η δικαίωση της οικογένειας του, καθώς το Πρωτοδικείο του Ηρακλείου, επιβεβαίωσε ότι ο δανειολήπτης ανήκει στην κατηγορία, του μικροεμπόρου και όχι του εμπόρου.  Με αυτή την απόφαση, το δικαστήριο απέρριψε για μια ακόμα φορά τις αιτιάσεις, που κατέθεσε η  δανείστρια Τράπεζα στην αίτησή  της και όλα όσα προέβαλε σε αυτή, (προκειμένου να πείσει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, να αποφασίσει για το δικό της  συμφέρον). Κατάφερε δηλαδή ο δανειολήπτης, με την δικαστική απόφαση, να νικήσει την  Τράπεζα, που κατέθεσε (έκθεση έφεσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου) εναντίον των υπαρ. 410/2014 και 949/2015 , οριστικών αποφάσεων ,του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου.