Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: ""Εμπορος τουριστικών ειδών στο ν.Κατσέλη"

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννα Μελάκη












ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 9-9-2016
Πρωτοφανές!!! Η δικαίωση ,ήρθε με την  με ημερ.3-08-2016  απόφαση, του  Ειρηνοδικείου  Χανίων, στα πλαίσια της προσωρινής διαταγής , σε επαγγελματία έμπορο τουριστικών ειδών, ο οποίος είναι εγγυητής σε χρέη της συζύγου του, `συνολικού ποσού χρέωσης  94.210,42 ευρώ, σε μία τράπεζα και σε στεγαστικό δάνειο.
  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για  οικογένεια της οποίας η σύζυγος χρεώθηκε στεγαστικό δάνειο και έβαλε εγγυητή του δανείου ,τον σύζυγο της, ο οποίος μέχρι και σήμερα διατηρεί εμπορικό κατάστημα (τουριστικά είδη) η ίδια  εργάζεται ως νοσοκόμα.
Το εισόδημα της συζύγου  σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 1.114,53Ευρώ από τον μισθό της, ως νοσοκόμα Ο σύζυγος εμφανίζει παθητικό.
Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν.
κατοικία 150 τ.μ κυριότητας 50% εκάστου συζύγου
Επί των παραπάνω ,το Ειρηνοδικείο Χανίων , αφού διαπίστωσε την αποτυχία του προδικαστικού συμβιβασμού, μεταξύ των διαδίκων, έκρινε και  αποφάσισε ,μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης που έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί τέλος του έτους 2020, να διατάξει (στα πλαίσια της προσωρινής διαταγής) τα:
α)Να δεχτεί την αίτηση ,  και των δύο συζύγων αφού έκρινε ότι το επάγγελμα που ασκεί ο σύζυγος (έμπορος τουριστικών ειδών ) δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί αποτέλεσμα κερδοσκοπικών συνδυασμών, καθώς λειτουργούσε με προσωπική εργασία.
β)Να διατάξει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασηςτης περιουσίας τους
γ)Να ορίσει την καταβολή α)  ποσού 25 ευρώ μηνιαίως , από τον εγγυητή  και β) 100 ευρώ για την οφειλέτρια , για χρονικό διάστημα τριών   ετών (36 μήνες) και για την εξαίρεση της κυρίας κατοικίας  τους, το ίδιο ποσό και θα τρέχουν  παράλληλα με τις καταβολές για την ικανοποίηση των πιστωτών.
  Συμπερασματικά και  επί του αποτελέσματος της απόφασης , η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει για μια ακόμα φορά δημόσια,    την δικαιοσύνη που στέκεται δίπλα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά , αλλά και τους συνεργάτες δικηγόρους γαι την άξογη διαχείρηση των .
Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, καθημερινά, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140
                            
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη


ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306


Δεν υπάρχουν σχόλια: