Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Π..Κ.Κρήτης 'Πώς έσωσε την περιουσία του από τις τράπεζες Κρητικός με αναπηρία 67%- Προσωρινή διαταγή από το Ειρηνοδικείο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7-9-2016

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Συνταξιούχος, με σοβαρά προβλήματα υγείας  (αναπηρία 67%) από την περιοχή του Δήμου Χανίων, πατέρας δύο ενηλίκων τέκνων  ένοιωσε τις δόσεις των δανείων  του "θηλιά" για την καθημερινή  επιβίωση της οικογένειας του ,με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και να ζητήσει την συνδρομή της, για την ένταξή του στο ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη).
Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,πρόκειται για δανειολήπτη , έγγαμο, ο ποίος δικαιώθηκε από  το Ειρηνοδικείο των Χανίων , καθώς του χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή, με την οποία προστατεύεται το σύνολο της περιουσίας του, μέχρι την έκδοση  οριστικής απόφασης επί της υπόθεσής του, για συνολικό ποσό χρέους 143.468,54 ευρώ.
Ο εν λόγω δανειολήπτης ,πριν τη δραματική μεταβολή των συνθηκών της ζωής του, από την ύφεση και την οικονομική κρίση της Χώρας,είχε αναλάβει δανειακές υποχρεώσεις σε  τρις Τράπεζες με εφτά δανειακές συμβάσεις , τις οποίες εξυπηρετούσε με άνεση, καθώς διέθετε ως οικογένεια  ένα ικανοποιητικότατο μηνιαίο εισόδημα. Ωστόσο, οι συνθήκες άλλαξαν άρδην,με αποτέλεσμα  να μην μπορεί να πληρώσει.
Οικογενειακά εισοδήματα
Το  εισόδημα της συζύγου,  966,60 ευρώ από σύνταξη
Το εισόδημα του ίδιου ,η σύνταξή του των 1100 ευρώ περίπου.
Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο δανειολήπτης είναι
1. Κατοικία ,κυριότητας 50% με την σύζυγο
Το Ειρηνοδικείο Χανίων  του  χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με  το παρακάτω περιεχόμενο.
1) Δέχεται το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής.
2) Διατάσσει , την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά του   αιτούντος
3) Διατάσσει , την διατήρηση  της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του  οφειλέτη ,μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.
4) Ορίζει μηνιαία καταβολή 250 ευρώ,  από 1-07-2016, έως την έκδοση οριστικής απόφασης.
Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  η  χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή ,από το Ειρηνοδικείο των Χανίων, είναι  σημαντική , για τον συνταξιούχο  καταναλωτή ,είναι  σύμφωνα με τις διατάξεις και  το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010 καθώς  η δικαστής κατανοώντας  την οικονομική δυσκολία που βιώνει η οικογένεια ,δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας τους, στην εν λόγω νομοθεσία
Η Πρόεδρος
 
Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: