Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Λύση σε υπερχεωμένη οικογένεια .έδωσε το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας"

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ 31-03-2015

Ειρ. Ιεράπετρας : Προσωρινή Διαταγή, διάσωση όλων των περιουσιακών στοιχείων και των δύο συζύγων,καθορισμός μηνιαίας δόσης ,για έκαστον σύζυγο, του ποσού των   50 ευρώ, για χρέος 305.752,1  ευρώ. 
Λύση και ανακούφιση , έδωσε, η Προσωρινή  Διαταγή, του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας , για οικογένεια   δανειοληπτών,  από την Ιεράπετρα, όπου διασώθηκαν όλα τα περιουσιακά της στοιχεία και ρύθμισε  και το χρέος της, προς τους πιστωτές της.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ECOCITY LETTER - 30/03/2015


Το ECOCITY LETTER  είναι το ηλεκτρονικό newsletter του ECOCITY, με πληροφορίες και ειδήσεις για Περιβαλλοντικά Θέματα. H αποστολή του ECOCITY LETTER γίνεται μόνο σε μέλη του ECOCITY και στους συνδρομητές του. Καλή ανάγνωση. Αρχείο pdf - 1,75 MB.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ : 210 6196757 / info@ecocity.gr

Ε.Π.Κ. Κρήτης: "Ενημέρωση καταναλωτών για τα Κόκκινα Δάνεια-Δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο"


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 30-03-2014
Σημαντική και ουσιαστική , υπήρξε η ενημέρωση των Δανειοληπτών σε Ελβετικό Φράγκο , αλλά και των Κόκκινων Δανείων, από την Εσπερίδα, που διοργανώθηκε στα Χανιά, υπό την Αιγίδα της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με ομιλητές τους Κυριακόπουλο Γιάννη, Οικονομολόγο- Δικηγόρο, Δαριβιανάκη Μαρία,  Δικηγόρο, Αλέξανδρο  Νοδαράκη Οικονομολόγος .
Επί της ουσίας της ενημέρωσης και επί των επισημάνσεων των ομιλητών.
Η κ. Μαρία Δαριβιανάκη αναφέρθηκε  αναλυτικά ,στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά  ν. 3869/2010 , ανέλυσε ποιοι έχουν το δικαίωμα ένταξης σαυτόν, εκτός τα φυσικά πρόσωπα, ανέλυσε την δυνατότητα και τον συσχετισμό των θιγμένων από την ισοτιμία του Ελβετικού Φράγκου, αλλά και την υπαγωγή στο Νόμο 3869/2010 ,όπως αυτός τροποποιήθηκε.Βασικά τόνισε ότι με τον νόμο 3869/2010 ,ο δανειολήπτης κάνει αποδοχή του χρέους του ,που του βεβαιώνει ο πιστωτής του, ενώ με την Αγωγή  κατά του πιστωτικού Ιδρύματος .έχει το δικαίωμα να  αμφισβητήσει  το χρέος, όπως  και τους καταχρηστικούς όρους της υπογραφείσας Σύμβασης.

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας - Άμεσα να ψηφιστεί τροπολογία για να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων!

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας συμπαραστέκεται στον Αγώνα των εργαζομένων στα καταστήματα, οι οποίοι μαζί με την πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου είναι ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Καλούμε την Κυβέρνηση με άμεση νομοθετική ρύθμιση να μην επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων τη Κυριακή 5 Απριλίου, καθώς και κάθε άλλη Κυριακή που προβλεπόταν στο νόμο 4177/2013.
  
Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Ιουλιανού 28, 104 33 Αθήνα
Τηλ. 210 88 17 730
Φαξ 210 88 17 784
E-mail info@eeke.gr

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας - Ανταπόκριση των ΚΤΕΛ ΚΙΛΚΙΣ στο κάλεσμα για έκπτωση 50% στα παιδιά 6 - 12 ετών

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (Ε.Ε.Κ.Ε.) είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό ότι κατόπιν σχετικής εκστρατείας της σε όλη την Ελλάδα για μειωμένα εισιτήρια ΚΤΕΛ στα ανήλικα παιδιά (6 – 12 ετών), το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ΚΙΛΚΙΣ Α.Ε. ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ε.Ε.Κ.Ε. και συναισθανόμενο τις ανάγκες του Έλληνα επιβάτη και της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας, παρέχει από Δευτέρα 23/03/2015 και εντεύθεν έκπτωση 50% σε όλα τα παιδιά από 6 – 12 ετών.
Από την θέση αυτή δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε θερμά την Διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ΚΙΛΚΙΣ Α.Ε. για την άμεση και ευγενή ανταπόκρισή της καθώς και για την συμπαράστασή της στις χειμαζόμενες οικονομικά ελληνικές οικογένειες.

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Ιουλιανού 28, 104 33 Αθήνα
Τηλ. 210 88 17 730
Φαξ 210 88 17 784
E-mail info@eeke.gr

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΕΚΠΟΙΖΩ - Εκδήλωση για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά

Η ΕΚΠΟΙΖΩ και ο Δήμος Χαλανδρίου σάς προσκαλούν την Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 και ώρα 18.00 μμ σε μία εκδήλωση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Τόπος: Αίθουσα Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλανδρίου (Στ. Παπάγου 7, 2ος όροφος)
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Το Ειρηνοδικείο Σητείας όρισε "μηδενικές καταβολές" για άνεργο δανειολήπτη

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ 27-03-2015
Πρωσ. Διαταγή Ειρηνοδικείου Σητείας "Μηδενικές καταβολές" για τον σύζυγο, άνεργο χωρίς εισόδημα και με θέματα υγείας.
Έσωσε το σπίτι  του, δανειολήπτης από την Σητεία,  με Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου Σητείας, μέχρι τον Οκτώβριο του έτους 2015. Ο εν λόγω καταναλωτής, είναι χρεωμένος  σε δύο   Τράπεζες, είτε ως οφειλέτης, είτε ως εγγυητής, με συνολικό ποσό χρέωσης 42.885,78 ευρώ.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ι.Ο.ΑΣ. - «Αλλαγή θερινής ώρας και Οδική Ασφάλεια»

Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, ξημερώματα Κυριακής, όταν το ρολόι μας δείξει 03:00 π.μ., το γυρνάμε μια ώρα μπροστά ώστε να δείξει 04:00 π.μ..
Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ενημερώνει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού πλέον προστίθεται μια ώρα παραπάνω πριν το φως του ήλιου να δύσει. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο αυτή καθώς η αλλαγή της ώρας μπορεί να διαταράξει την μέχρι τώρα αρμονική λειτουργία του βιορυθμού του οργανισμού από τη χειμερινή ώρα.
Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να προσαρμοστεί απότομα στη νέα αλλαγή της ώρας, με αποτέλεσμα να παρατηρείται αύξηση της υπνηλίας. Σε συνδυασμό με την οδήγηση μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα και να οδηγήσει σε τροχαία δυστυχήματα.

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας - Ατόπημα!

Προς κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων του Μαΐου και του Νοεμβρίου, προσανατολίζεται το αρμόδιο Υπουργείο σύμφωνα με δημοσιεύματα, με παράλληλη κατάργηση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.
Ως προς το δεύτερο, οι καταναλωτές και οι Ενώσεις καταναλωτών έχουμε εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή μας για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και έχουμε σταθεί αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζομένων του κλάδου.
Δεν μπορούμε όμως παρά να είμαστε κάθετα αντίθετοι στην κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων Μαΐου – Νοεμβρίου και αυτό γιατί οι εκπτωτικές περίοδοι στο «άνοιγμα» της σεζόν και όχι στο «κλείσιμό» της (όπως συμβαίνει με τις παραδοσιακές περιόδους Φεβρουαρίου – Αυγούστου), έχει αποδειχθεί σε διεθνές επίπεδο ότι τονώνουν την αγορά και ευνοούν την αγοραστική κίνηση, τους καταναλωτές αλλά και τις επιχειρήσεις, πολλώ δε μάλλον στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, όπου οι καταναλωτές έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις αγορές τους.
Αρκεί να θυμηθούμε ότι σε μεγάλες αγορές Ευρώπης και Αμερικής, πραγματοποιούνται εκπτώσεις ακόμα και μέσα σε εορταστικές περιόδους, όπως αυτή των Χριστουγέννων.
Θα ήταν μεγάλο ατόπημα λοιπόν, η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, σήμερα που θα πρέπει να συμβεί το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να στηριχθούν ακόμα περισσότερο με ευθύνη και των παραγόντων της αγοράς.

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Ιουλιανού 28, 104 33 Αθήνα
Τηλ. 210 88 17 730
Φαξ 210 88 17 784
E-mail info@eeke.gr

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας - Νόμιμο Ναι. Ηθικό όμως;

Με ανακούφιση είδαμε οι καταναλωτές την τροπολογία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία ακυρώνονται οι κρυφές αυξήσεις που είχαν αποφασιστεί μέσω της ΡΑΕ στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 01/01/2015.
Με απογοήτευση και προβληματισμό όμως, οι καταναλωτές αντιμετωπίζουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία έκρινε ως νόμιμο το υπέρογκο επιτόκιο που επιβάλλουν οι τράπεζες στις πιστωτικές κάρτες.

Ε.Π.Κ.Κρήτης: " Ρύθμιση χρεών για τρίτεκνη οικογένεια Χανιωτών"

Ουσίας υπήρξε η Προσωρινή  Διαταγή, του Ειρηνοδικείου Χανίων, για οικογένεια τριτέκνων δανειοληπτών,  από τα Χανιά, όπου διασώθηκαν όλα τα περιουσιακά της στοιχεία και ρύθμισε  και το χρέος της, προς τους πιστωτές της, σύμφωνα  με την οικονομική της δυνατότητα.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία ανέλαβε από την αρχή την στήριξη , συμβουλευτική καικαθοδήγηση ένταξης ,στον 3869/2010, την  υπερχρεωμένη οικογένεια ,πρόκειται ,για τον σύζυγο, ηλικίας  69 ετών συνταξιούχο, η δε σύζυγος ηλικίας 66 ετών, εργαζόμενη οικιακά, έχουν τρία παιδιά οι δυό τους, ανήλικα.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Μηδενικές καταβολές" για άνεργη πολύτεκνη Χανιώτισσα"

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ 24-03-2015


Άνεργη δανειολήπτρια, πρώην έμπορος, ηλικίας 37 ετών,  πολύτεκνη μητέρα, έσωσε το σπίτι  της αλλά και όλη της την περιουσία, με Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου Χανίων, μέχρι το έτος 2016.Η εν λόγω καταναλώτρια είναι χρεωμένη σε τέσσερις Τράπεζες, με συνολικό ποσό χρέωσης 60.518,72 ευρώ.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ECOCITY LETTER - 23/03/2015


Το ECOCITY LETTER  είναι το ηλεκτρονικό newsletter του ECOCITY, με πληροφορίες και ειδήσεις για Περιβαλλοντικά Θέματα. H αποστολή του ECOCITY LETTER γίνεται μόνο σε μέλη του ECOCITY και στους συνδρομητές του. Καλή ανάγνωση. Αρχείο pdf - 1,68 MB.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ : 210 6196757 / info@ecocity.gr


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ - Ερώτηση προς το ΣΥΡΙΖΑ για το «φόρο λιγνίτη»

Ερώτηση προς το ΣΥΡΙΖΑ για το «φόρο λιγνίτη»
·         Ποια  θέση έχουν οι Δήμοι και η  Περιφέρεια ;
Κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων ανακοίνωσε τη σύσταση  «Ταμείου εθνικού πλούτου και κοινωνικής ασφάλισης»
Το εν λόγω Ταμείο σε πρώτη φάση θα αντλήσει μέρος των εσόδων του από τα δικαιώματα της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου (χρυσός, ορυχεία, μεταλλεία). Την ίδια θέση είχε διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του 2012 υπογραμμίζοντας ότι ΟΛΑ τα δικαιώματα επί του φυσικού και του ορυκτού πλούτου της χώρας θα πάνε στο νεοσύστατο Ταμείο.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Οδηγίες, προς τους καταναλωτές, για ασφαλείς Πασχαλινές αγορές

Καταναλωτές, και σ' αυτές τις γιορτές, (Πάσχα) αγοράζουμε τοπικά προϊόντα, αγοράζουμε Ελληνικά προιόντα !!! Κανένα ευρώ σε ξένα συμφέροντα!!!
Η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αφού ευχηθεί, σε όλους τους Καταναλωτές για ένα Πάσχα χαρούμενο  και για μια Ελπιδοφόρο Ανάσταση, συνεχίζει να  στέκεται δίπλα στον καταναλωτή, δίνοντας τις συμβουλές της, εφιστώντας την προσοχή των, προκειμένου οι καταναλωτές να αγοράσουν ασφαλή, ποιοτικά προϊόντα, τοπικά προϊόντα, Ελληνικά προϊόντα, αλλά και να τους  προφυλάξει από πρακτικές αισχροκέρδειας, παραπλάνησης και ακρίβειας ... καθώς οι κερδοσκόποι και οι καιροσκόποι αυτές τις ημέρες εκμεταλλεύονται, που η κίνηση στην αγορά είναι μεγαλύτερη.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Οι Τράπεζες υποχώρησαν μπροστά στον 'γολγοθά' άνεργης μητέρας"

ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ 20-03-2015 
Ειρ.Χανίων : υπ' αρ.90/2015 
Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την υπ.αρ. 90/2015 απόφασή του, ¨επικύρωσε " στην υπό κρίση αίτηση, σχέδιο διευθέτησης των οφειλών  άνεργης δανειολήπτριας ,όπως  αυτό υποβλήθηκε από την ίδια , με εισόδημα  κάτω από τα όρια της φτώχειας "μηδενικό". Η υπόθεση αφορά άνεργη δανειολήπτρια, διαζευγμένη, ηλικίας 65 ετών,  μητέρα, ενός τέκνου με αναπηρία 67%, η   οποία είχε οφειλές σε τέσσερις Τράπεζες, συνολικού ποσού χρέωσης 64.686,52 ευρώ.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Γενική Συνέλευση Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Δυτικής Μακεδονίας - Κοζάνη, Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Το Δ.Σ. του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών σάς προσκαλεί στη Γενική Συνέλευση-Ενημερωτική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.30 το πρωί στο Κοβεντάρειο στην Κοζάνη.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ECOCITY LETTER - 16/03/2015


Το ECOCITY LETTER  είναι το ηλεκτρονικό newsletter του ECOCITY, με πληροφορίες και ειδήσεις για Περιβαλλοντικά Θέματα. H αποστολή του ECOCITY LETTER γίνεται μόνο σε μέλη του ECOCITY και στους συνδρομητές του. Καλή ανάγνωση. Αρχείο pdf - 1,84 MB.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ : 210 6196757 / info@ecocity.gr

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Παράταση προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής δανειοληπτών σε Αγωγές σε Ελβετικό Φράγκο"

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Τρεις είναι οι επιλογές του δανειολήπτη σε Ελβετικό Φράγκο
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει τους Δανειολήπτες Ελβετικού Φράγκου ότι η προθεσμία επικοινωνίας προς αυτήν παρατείνεται μέχρι  την  1 Απριλίου  2015, για αίτηση συμμετοχής στην Συλλογική Αγωγή, μέσα από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καθώς θα υπάρξει μία εκδήλωση - ενημέρωση στις 28-03-2015 στα Χανιά υπό την αιγίδα της ΄Ενωσης, προς ουσιαστική ενημέρωση.
Για ενημέρωση, και συμμετοχή στην Συλλογική Αγωγή, κάθε υπερχρεωμένος σε Ελβετικό Φράγκο, αλλά και γενικά, σε συμβουλευτική και καθοδήγηση ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ. 2821092306, 2821092666 και 2842020140.

Η  Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα  Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Καταναλωτές της Ελλάδος, της Οικονομικής ύφεσης και της κρίσης ,περιφρουρείστε τα δικαιώματά σας οργανωμένα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  13-03-2015
Με την ευκαιρία της 15ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης απευθυνόμενη  προς όλους τους Έλληνες καταναλωτές, τους καλεί σε ένα  αγώνα συνεχή, περιφρούρησης δικαιωμάτων τους, που συνεχώς απειλούνται , μειώνονται και καταπατούνται  οι καταναλωτές ,καλούνται  να αντισταθούν πλέον με ομαδικότητα και σχεδιασμό.

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας - Ο Καταναλωτής στην εποχή της Οικονομικής Κρίσης - Κάλιο αργά παρά ποτέ!

Σε αντίθεση με άλλες Χώρες του Δυτικού Κόσμου και δη Ευρωπαϊκές, το καταναλωτικό κίνημα άργησε να αναπτυχθεί στην Ελλάδα και αυτό οφείλεται στο ότι το μοντέλο της βασισμένης στην «κατανάλωση» οικονομίας διαμορφώθηκε αρχικά στις βιομηχανικά αναπτυγμένες Χώρες και εν συνεχεία στις λοιπές Χώρες, όπως η δική μας, όπου ο καταναλωτής έπαψε να έχει πλέον απέναντί του το «μαγαζάκι» της γειτονιάς, την οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία ο ιδιοκτήτης ήταν γνωστός και βρέθηκε αιφνιδιαστικά αντιμέτωπος με απρόσωπους διεθνείς προμηθευτές, με απρόσωπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται εμπορικά σε όλο τον κόσμο, με απρόσωπα πολυκαταστήματα κ.λπ., τα οποία επέβαλαν τους δικούς τους όρους συναλλαγών σε ένα καταναλωτικό κοινό «άοπλο» απροετοίμαστο και μη γνωρίζον τα προερχόμενα από την σύνθετη ευρωπαϊκή νομοθεσία δικαιώματά του ως καταναλωτή.

Π.ΟΜ.Ε.Κ. - Οργάνωση, Ενημέρωση, Διεκδίκηση

Οργάνωση, ενημέρωση, διεκδίκηση είναι το μήνυμα της ΠΟΜΕΚ «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» με την ευκαιρία της 15ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, προς τους Έλληνες καταναλωτές. Σε μία εποχή όπου για έκτο συνεχή έτος ο Έλληνας καταναλωτής βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται, την αγοραστική του δύναμη να βαίνει συνεχώς μειούμενη, τα δικαιώματά του να απειλούνται, καλείται να αντισταθεί.
Να αντισταθεί στον κίνδυνο υποβάθμισης της διατροφής του, στον κίνδυνο υπόσκαψης της υγείας του, στον κίνδυνο απώλειας της κατοικίας του. Να αντισταθεί με οργάνωση, αγώνα, αλληλεγγύη!
Οι οργανώσεις καταναλωτών αντιμετωπίσθηκαν, διαχρονικά, από την πολιτεία ως ενοχλητική παρωνυχίδα, γιατί ποτέ δεν μπήκαν στην υπηρεσία καμίας πολιτικής παράταξης. Όσες φτιάχτηκαν για να υπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες ή διαλύθηκαν στην πρώτη στροφή ή στέκουν ως κουστούμια δίχως σώμα.
Τα μέλη και στελέχη των οργανώσεων καταναλωτών με εθελοντική παρουσία και δράση στον χώρο τους καλούνται να υπερβάλλουν εαυτούς, να συνεχίσουν τον αγώνα για κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Τους έχει ανάγκη η κοινωνία, τους έχει ανάγκη η αγορά. Γιατί σε μία αγορά που δεν γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα του καταναλωτή, είναι αγορά της ζούγκλας.
Η ΠΟΜΕΚ «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και οι οργανώσεις μέλη της, ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για μία Κοινωνία όπου η πολιτεία θα στηρίξει την κοινωνική δικαιοσύνη και η Αγορά θα λειτουργεί εύρυθμα σεβόμενη τα δικαιώματα του καταναλωτή.
Αθήνα, 12 Μαρτίου 2015

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Δελτί

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝ.ΚΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ 15Η  ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Η ΕΝ.ΚΑ. Ροδόπης σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, με αφορμή την  15η Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, συνδιοργανώνουν τη 15/03/2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής εκδήλωση με θέμα: «Η αναγκαιότητα του ενημερωμένου καταναλωτή στην Ελλάδα της κρίσης». 

Κατόπιν, μέλη της Ένωσης Καταναλωτών, θα παρευρίσκονται στην οδό Βενιζέλου από τις 12.30 μ.μ. και θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για τα δικαιώματά τους.
ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ 
ΒΑΣ. ΠΑΥΛΟΥ  10Θ 69100  ΚΟΜΟΤΗΝΗ 
Έναντι ΔΕΥΑΚ Κομοτηνής (Ισόγειο στοάς)
Τηλ.: 25310 35222 FAX: 25310 35545
e-mail : enka_rodopis@yahoo.gr
 

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΕΚΠΟΙΖΩ πρόσκληση εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή - 11 Μαρτίου 2015


Ε.Π.Κ. Κρήτης : "Οι καταναλωτές της Κρήτης, καλωσορίζουμε την τοποθέτηση στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου, ως ΓενικόΓραμματέα Εμπορίου, τον Αντώνη Παπαδεράκη"

Δελτίο Τύπου 9-3-2015

Γενικός Γραμματέας Εμπορίου ο Χανιώτης Αντώνης Παπαδεράκης
Μετά την δημοσιοποίση της  τοποθέτησης  του Αντώνη Παπαδεράκη, στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου -Καταναλωτή  στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, η Πρόεδρος και το Δ.Σ της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
Η  τοποθέτηση  του Αντώνη Παπαδεράκη, στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου-Καταναλωτή, ως Ένωση  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  ,μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους, και την χαιρετίζουμε. Ο Αντώνης Παπαδεράκης είναι γνώστης του εμπορίου και της αγοράς, γνωστοί είναι οι αγώνες του ,από την θέση του προέδρου  της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων που υπηρέτησε για αρκετά χρόνια. Επειδή μέσα από τα καθήκοντα του, ως Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, είναι η εποπτεία εξασφάλισης κανόνων  λειτουργίας συνθηκών υγιούς  αγοράς και  ανταγωνισμού, προς όφελος  των καταναλωτών, δηλώνουμε ότι, θα σταθούμε συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

ECOCITY LETTER - 09/03/2015


Το ECOCITY LETTER είναι το ηλεκτρονικό newsletter του ECOCITY, με πληροφορίες και ειδήσεις για Περιβαλλοντικά Θέματα. H αποστολή του ECOCITY LETTER γίνεται μόνο σε μέλη του ECOCITY και στους συνδρομητές του. Καλή ανάγνωση. Αρχείο pdf - 1,33 MB. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ : 210 6196757 / info@ecocity.gr

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Μηδενικές καταβολές" για επαγγελματία οδηγό, με απόφαση Δικαστηρίου"

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ  6-03-2015
Νέα απόφαση!!!η υπ’ αρ. 43/2015 του Ειρηνοδικείου Χανίων.
"Μηδενικές καταβολές", για επαγγελματία οδηγό, μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με εισόδημα  κάτω από τα όρια της φτώχειας (285 ευρώ, το μήνα ) από μισθό ,εργαζόμενος με τετράωρη απασχόληση σε Ιδιωτική Εταιρεία.  Η υπόθεση αφορά Ιδιωτικό υπάλληλο,άγαμο, άτεκνο ,ηλικίας 47 ετών ,ο  οποίοςέχει οφειλές σε δύο Τράπεζες,  αλλά σε πολλές δανειακές  συμβάσεις συνολικού ποσού χρέωσης  67.972,92 ευρώ.

Δράση Free Mobility - Φλώρινα, 6 Μαρτ 2015

Εκδήλωση παρουσίασης των προτάσεων Οικολογικής και Ανεμπόδιστης Μετακίνησης στις πόλεις μας, από την Ομάδα των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φλώρινας στο πλαίσιο της δράσης Free Mobility.
Σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 12.00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Φλώρινας (Νέο Πάρκο), μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φλώρινας θα παρουσιάσουν προτάσεις Οικολογικής και Ανεμπόδιστης Μετακίνησης στην πόλη μας, στο πλαίσιο της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2014-15 και της Εκστρατείας FREE MOBILITY, που υλοποιεί ο Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY και οι συνεργαζόμενοι Επιστημονικοί και Κοινωνικοί Φορείς. Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) και η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Φλώρινας (ΕΚΑΤΟ) συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση με εκπροσώπους στην επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων των μαθητών. Καλούμε όλους του πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους την πολύ σημαντική προσπάθεια των παιδιών αλλά και να συμμετέχουν στο διάλογο για την ανάδειξη και αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων στην πόλη μας.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ - Χημικά, ένας αόρατος κίνδυνος

Δείτε το θέμα σε βίντεο στο: https://www.youtube.com/watch?v=f7F3cCaqfXw
Δείτε ακόμη στη σελίδα μας: http://www.enkavolou.gr/ :
- Απατεώνες «έσπασαν» κωδικούς e-mail και ζητούσαν χρήματα- Προσοχή στα Σαρακοστιανά
- Ανάκληση "corn flakes"
-
Συνάντηση εθελοντικών ομάδων εργασίας

Είναι αόρατες και συχνά άοσμες. Πολλές απ’ αυτές όμως είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Οι χημικές ουσίες συνθέτουν τα χιλιάδες καταναλωτικά αγαθά που έχουμε στο σπίτι μας.
Από 100.000 χημικά που υπάρχουν στην αγορά τα 30.000 παράγονται σε ποσότητες άνω του ενός τόνου ετησίως το καθένα και απ’ αυτά μόνο για τα 2.700 έχουν μελετηθεί επαρκώς οι επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία και το οικοσύστημα.
Τεχνητές βιοσυσσωρευόμενες τοξικές ουσίες που έχουν απαγορευτεί εδώ και χρόνια (π.χ.
DDT) εντοπίζονται σε όλους τους ανθρώπους, ορισμένες μάλιστα σε υψηλά επίπεδα.
Ένα υγιές σώμα είναι ένας αποτελεσματικός μηχανισμός εξάλειψης των τοξινών μέσω του συκωτιού, των απεκκρίσεων, των ιδρωτοποιών αδένων κλπ.  Οποιαδήποτε δυσλειτουργία αυτών των συστημάτων μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση τοξινών και αρρώστια. Επιπλέον τα συστήματα αυτά, δεν μπορούν να αποβάλλουν τις συνθετικές χημικές ουσίες.
Το έμβρυο και το παιδί είναι πιο ευάλωτα γιατί ο οργανισμός τους αναπτύσσεται συνεχώς.  Αυτό οδηγεί σε τριπλάσια λήψη τοξικών ουσιών που μπορεί να υπάρχουν στον αέρα, το νερό και τα τρόφιμα.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ι.Ο.ΑΣ. - Καλή Υγεία για Ασφαλή Οδήγηση, όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Καλή Υγεία για Ασφαλή Οδήγηση
Η καλή υγεία είναι προϋπόθεση, όχι μόνο για τη βελτίωση του επιπέδου της ζωής μας, αλλά και για την ασφαλή οδήγηση και εν γένει τη σωστή συμπεριφορά στο δρόμο.
Η σωστή και έγκαιρη πρόληψη των ασθενειών που δρουν επιβαρυντικά στην οδήγηση είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας και αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες των οδηγών και των υπολοίπων χρηστών των δρόμων.
Θυμόμαστε πάντα ότι:
η πρόληψη μας εξασφαλίζει ένα καλό επίπεδο ζωής και μας απαλλάσσει από περιπέτειες και κινδύνους εν ώρα οδήγησης.

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Πρώην νοσοκομειακός υπάλληλος έσωσε την περιουσία της με Προσωρινή Διαταγή"

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ 3-03-2015
Πολύτεκνη μητέρα, χήρα,  πρώην νοσοκομειακός υπάλληλος, σήμερα συνταξιούχος, με 67% αναπηρία , έσωσε  όλη της  την περιουσία, με Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου Χανίων, μέχρι το έτος 2021.Η εν λόγω καταναλώτρια είναι χρεωμένη σε τέσσερις Τράπεζες, με συνολικό ποσό χρέωσης 82.908,57 ευρώ.
Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία ανέλαβε από την αρχή την στήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση ένταξης στον 3869/2010, την υπερχρεωμένη καταναλώτρια πρόκειται ,για δανειολήπτρια 51 ετών, χήρα, με 67% αναπηρία, μητέρα τεσσάρων ενηλίκων  τέκνων. Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση:ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ :

3 Μαρτίου «Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής» | ΟΗΕ: «Ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε για το έγκλημα της άγριας ζωής»

3 Μαρτίου «Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής»
ΟΗΕ: «Ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε για το έγκλημα της άγριας ζωής»
Η Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής καθιερώθηκε από το 2013, σε μια προσπάθεια του ΟΗΕ να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ανθρωπότητα, αλλά και να πάρει μέτρα προκειμένου να σταματήσει το τεράστιο οργανωμένο έγκλημα που συντελείται με κίνητρο το κέρδος. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επέλεξε την 3η  Μαρτίου ως Παγκόσμια ημέρα, γιατί την ημέρα αυτή, το έτος 1973, υπογράφηκε στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α. η «Σύµβαση για το διεθνές Εμπόριο των Απειλούμενων µε Εξαφάνιση Ειδών Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας» (CITES). 

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ECOCITY LETTER - 02/03/2015


 Το ECOCITY LETTER  είναι το ηλεκτρονικό newsletter του ECOCITY, με πληροφορίες και ειδήσεις για Περιβαλλοντικά Θέματα. H αποστολή του ECOCITY LETTER γίνεται μόνο σε μέλη του ECOCITY και στους συνδρομητές του. Καλή ανάγνωση. Αρχείο pdf - 1,16 MB.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ : 210 6196757 / info@ecocity.gr

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "" Δημοτικός υπάλληλος, από την Σητεία, διέσωσε όλη του την περιουσία, με Προσωρινή Διαταγή "

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ 2-03-2015
Δημοτικός υπάλληλος ,με καθεστώς σύμβασης αορίστου χρόνου, από  χωριό του Δήμου Σητείας, με  χρέος 310.551,58 ευρώ, χρεωμένος  σε τέσσερις Τράπεζες  "γλύτωσε " το σπίτι  του , αγροτεμάχια και αυτοκίνητο  , με  την  από 18-02-2015  Προσωρινή Διαταγή , που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Σητείας.
Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία ανέλαβε από την αρχή την στήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση ένταξης ,στον 3869/2010, του υπερχρεωμένου καταναλωτή, πρόκειται ,για δανειολήπτη 51 ετών , ευρισκόμενο σε διάσταση με την σύζυγό του, είναι πατέρας τριών τέκνων. Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση: