Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Φωτογραφίες από την Ημερίδα "Αθλητισμός και Εξαρτήσεις" - Φλώρινα, 29 Ιαν 2011

Ενημέρωση από την ΒΙΟΖΩ - 29 Ιανουαρίου 2011

Για περισσότερες πληροφορίες και ολοκληρωμένη ενημέρωση : http://www.biozo.gr/
Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!
«ΒΙΟΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ", ΜακΜίλλαν 10, Πατήσια, 111 44 Αθήνα. Τηλ/Φαξ: 210-522 23 23, 697-9734591

Στείλτε την γνώμη σας στην ΒΙΟΖΩ

Σχολείο Καταναλωτή από την Ένωση Καταναλωτών Καβάλας - Ιαν-Μαρτ 2011

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
Μέλος της Πανελλήνιας ΟMοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών
ΕΥΓ. ΙΟΡΔΑΝΟΥ 32, 653 02 ΚΑΒΑΛΑ
ΤΗΛ.: 2510223000, 2510243942, 2593023794 Fax : 2510223000
e-mail : enoikokav@yahoo.com, enkkav@hotmail.com
http://www.fonikatanaloton.blogspot.com/
Καβάλα, 25/01/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σχολείο Καταναλωτή

Η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας διοργανώνει για τρίτη φορά το Σχολείο Καταναλωτή, μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων. Τα “μαθήματα” θα πραγματοποιούνται στο γραφείο της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας κάθε Τετάρτη στις 7:30 το απόγευμα.
Το πρόγραμμα του Σχολείου Καταναλωτή είναι το ακόλουθο :

ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

  • 26/01/2011 -"Νόμος 3869/2010 : Ρύθμιση Οφειλών Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων, Υφιστάμενη κατάσταση - Προοπτικές". Ομιλητής : Πασχαλίδης Γιώργος.
  • 2/02/2011 -" Κυλικεία : Όσα Πρέπει να Γνωρίζει ο Καταναλωτής". Ομιλήτρια : Γεροστεργίου Κατερίνα.
  • 9/02/2011 - "Κέντρα Αδυνατίσματος : Οι παγίδες που Κρύβονται". Ομιλήτρια : Μανωλούδη Γαλήνη.
  • 16/02/2011 - "Προληπτική Ιατρική - Ορθή Κατανάλωση Φαρμάκων". Ομιλητής : Αργυρίου Αργύρης.
  • 23/02/2011 - "Ανταγωνισμός : Θεωρία και Πραγματικότητα". Ομιλήτριες : Χιώτη- Πρασσά Κορίνα, Χιόνη Γεωργία.
  • 2/03/2011 - "Ασφαλιστήρια Συμβόλαια". Ομιλήτρια : Ευθυμίου Αιμιλία.
  • 9/03/2011 - "Το Παιδί ως Καταναλωτής". Ομιλητές : Ρακιντζής Μίνος, Γεροστεργίου Κατερίνα.
  • 16/03/2011 - "Ορθές Πρακτικές Κατανάλωσης με Εναλλακτικές Προτάσεις". Ομιλητής : Πασχαλίδης Γιώργος.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Συνέντευξη του Γ.Γ. της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας στην ΕΡΑ Φλώρινας - Παρασκευή 28 Ιαν 2011

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΑ Φλώρινας την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 9.40 πμ, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας, Κώστας Στυλιάδης, σχετικά με τις τρέχουσες δράσεις της Οργάνωσης (Ημερίδα "Αθλητισμός και Εξαρτήσεις", 2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ασφαλούς Διαδικτύου, 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Οδικής Ασφάλειας και Εκδήλωση Ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια).
Αρχείο mp3 - 2,88 MB

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Οικολόγοι Πράσινοι - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΟΦΗ : ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοζάνη, 26/1/2011
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΟΦΗ : ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων με την κ. Μπιρμπίλη
Συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη και την υπόλοιπη ηγεσία του ΥΠΕΚΑ είχαν προχθές οι Οικολόγοι Πράσινοι. Εκ μέρους των Πρασίνων συμμετείχαν στελέχη της Γραμματείας, του Γραφείου Τύπου και των Θεματικών Ομάδων Ενέργειας και Περιβάλλοντος (Ε. Ιωαννίδου, Γ.Τσιρώνης, Τ. Κρομμύδας, Κ. Κατώπης, Ν. Μάντζαρης). Εκ μέρους του Υπουργείου συμμετείχαν, εκτός από την υπουργό, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Ν. Σηφουνάκης, ο ειδικός γραμματέας υδάτων κ. Α. Ανδρεαδάκης κ.ά.
Συζητήθηκαν κυρίως :
• Θέματα ενεργειακής πολιτικής, με επίκεντρο το αίτημα για απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη και τη γενναία αύξηση των ΑΠΕ (οι Πράσινοι ζητούν 30% συμμετοχή των ΑΠΕ το 2020, έναντι του ευρωπαϊκού στόχου για 20%)
• Θέματα υδατικής πολιτικής.
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 173 KB

Δελτίο Τύπου από την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. για τη Συγχώνευση Ολυμπιακής και Aegean



ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ
Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2011
Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. χαιρετίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην επιτρέψει την συγχώνευση της Aegean και της Ολυμπιακής. Αυτή η απόφαση προστατεύει τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών όπως αναφέρεται στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμποδίζοντας την δημιουργία μονοπωλίου και την αυθαίρετη αύξηση των αεροπορικών εισιτηρίων.
Αυτή η απόφαση δικαιώνει και τον πολύπλευρο αγώνα που έκανε η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. Η έρευνα για τις συνέπειες μιας τέτοιας συγχώνευσης, που έγινε στα πλαίσια ενασχόλησής μας με το θέμα διαβιβάστηκε Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και, πιστεύουμε ότι συνέβαλε στην αρνητική της απόφαση.
Επίσης, η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. πήρε μέρος σε όλες της διαβουλεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ήταν η μόνη οργάνωση που παραβρέθηκε στις Βρυξέλλες για να αντιπροσωπεύσει τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών μετά από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και ότι θα προσφύγει στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τις εναρμονισμένες πρακτικές της Aegean και της Ολυμπιακής που περιορίζουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό και στοχεύουν στο να μοιράσουν μεταξύ τους την αγορά.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον κ. Χαράλαμπο Φωκά, συγκοινωνιολόγο, συνεργάτη της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., Τηλ. 6977794082.

Ενημέρωση Μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Θέματα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Το ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δ.Β.Μ.Θ., έχοντας θέσει το ψηφιακό σχολείο στις βασικές επιλογές του και στηρίζοντας ενέργειες για την ολοκληρωμένη ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών για το Διαδίκτυο και την ασφαλή περιήγησή τους σε αυτό, συμπράττει με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) στην προσπάθεια της καλύτερης προστασίας της ιδιωτικής ζωής των μαθητών και καλεί στην όσο το δυνατό καλύτερη κοινοποίηση και προβολή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας της Αρχής ΠΔΠΧ : http://www.dpa.gr/ και του σχετικού ιστότοπου που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων (link : «ΜΙΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»).
...
Με αφορμή την 28η Ιανουαρίου, η οποία έχει καθιερωθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Δεδομένων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές καλούνται να περιηγηθούν τον ιστότοπο και να χρησιμοποιήσουν το εκπαιδευτικό υλικό που περιέχει, είτε στο μάθημα της Πληροφορικής είτε στα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, τα οποία ειδικά εφέτος εστιάζουν στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ημερίδα «Αθλητισμός και Εξαρτήσεις» - Φλώρινα, Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011


ΗΜΕΡΙΔΑ
Το ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) «Ιθάκη» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Φλώρινας και την Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας, συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα :
«Αθλητισμός και Εξαρτήσεις»
Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 5.30 μμ
στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Φαίδων Palace», στη Φλώρινα.
Πρόγραμμα Ομιλιών
5:30 – 5:45 μμ Προσέλευση.
5:45 – 6:00 μμ Χαιρετισμοί.
6:00 – 6:15 μμ «Αθλητισμός και Εξαρτήσεις και Μοντέλο Ένταξης», Μαϊστρέλλης Αυγερινός, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο ΚΕ.Θ.Ε.Α. «Ιθάκη», Τεχνικός Σύμβουλος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης στο Τζούντο.
6:15 – 6:30 μμ Ματατασβίλης Αλέξανδρος, Μέλος Επανένταξης στο ΚΕ.Θ.Ε.Α. «Ιθάκη», Αθλητής της Ομάδας Τζούντο του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
6:30 – 6:45 μμ «Η Τοξικοεξάρτηση Σήμερα – Τρόποι Αντιμετώπισης», Αναστασιάδου Σοφία, Συμβουλευτική Ψυχολόγος - Θεραπευτικό Προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου του ΚΕ.Θ.Ε.Α. «Ιθάκη».
6:45 – 7:30 μμ Συζήτηση – Συμπεράσματα
Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Αναβολή της Εκδήλωσης για την Οδική Ασφάλεια

Από την Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας ανακοινώνεται ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και του ότι τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας θα είναι κλειστά την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011, αναβάλλεται η εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια που θα γινόταν στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σε ημερομηνία και ώρα που θα καθορισθεί αργότερα.
Από το Δ.Σ.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση της Αυτοδιοικητικής Κίνησης με τη ΔΙΑΔΥΜΑ για τη Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας

24 Ιαν 2011
Με αφορμή τη σχετική προκήρυξη της ΔΙΑΔΥΜΑ για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Περιφέρειας τα επόμενα 27 έτη, εκπρόσωποι της Κίνησης συναντηθήκαμε με το διευθυντή της επιχείρησης κ. Μαυρίδη.
Καταρχάς ζητήσαμε συμπληρωματικά στοιχεία του έργου, όπως τεχνικές προδιαγραφές, οικονομικοτεχνικές μελέτες, περιβαλλοντικές μελέτες, τις οποίες ο κ. Μαυρίδης δεσμεύτηκε να μας δώσει τις επόμενες μέρες...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 219 KB

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

24 Ιαν 2011
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων έστειλε Επιστολή - Υπόμνημα - Διαμαρτυρία προς τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, η οποία κοινοποιείται και στον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή κ. Δημήτρη Σπυράκο και η οποία αναφέρεται στον βραχνά των καταναλωτών από τις "Εισπρακτικές Εταιρείες".
Επί του κειμένου η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ αναφέρεται :
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 53 KB

Εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια - Κεντρική Πλατεία Φλώρινας - 26 Ιανουαρίου 2011

Εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια - Κεντρική Πλατεία Φλώρινας
Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011, ώρα 10.30 πμ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια που διοργανώνουν οι μαθητές της Δ’ Τάξης του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας σε συνεργασία με την Τροχαία Φλώρινας, τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Φλώρινας και την Ε.ΚΑΤ.Ο. (Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση) Φλώρινας, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 10.30 πμ στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
Οι μαθητές της Δ’ Τάξης του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας στα πλαίσια του Προγράμματος της «Κυκλοφοριακής Αγωγής» που υλοποιούν στο σχολείο τους, αποφάσισαν να έρθουν σε επαφή με τους Οδηγούς και τους Πεζούς και να τους εφιστήσουν την προσοχή στη σωστή τήρηση των κανόνων της οδικής κυκλοφορίας.
Ένας εκπαιδευτής Σχολής Οδηγών από τη Φλώρινας δήλωσε το εξής πολύ χαρακτηριστικό αλλά και αληθινό : «Όταν είμαστε οδηγοί κάνουμε επίθεση στους πεζούς και όταν είμαστε πεζοί κάνουμε επίθεση στους οδηγούς». Ας βοηθήσουμε όλοι ώστε να εξαλειφθεί αυτή η λάθος νοοτροπία.
Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις πανελλαδικά ως προς τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων. Είναι χρέος όλων μας να μηδενίσουμε αυτόν τον αριθμό.
Οι μαθητές της Δ’ Τάξης του 1ου Πειραματικού
Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας - Η Δασκάλα τους

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. - Μεγάλο το "Παιχνίδι" εις Βάρος των Καταναλωτών από τους Ασφαλιστές στον Κλάδο Υγείας

Η μεγάλη οικονομική ύφεση που δέρνει την Χώρα μας, η μείωση στο εισόδημα του μέσου Έλληνα καταναλωτή, αλλά και τα απρόοπτα που συναντά καθημερινώς o καταναλωτής στην αγορά, τον κάνει παραπονούμενο, απογοητευμένο, διαμαρτυρόμενο, ιδιαίτερα στον χώρο της υγείας και δει στον κλάδο υγείας, της Ιδιωτικής Ασφάλισης...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 60 KB

Τριπλασιάστηκε η Ισχύς των Φωτοβολταϊκών στη Χώρα

Σημαντική η Περσινή Χρονιά για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Χρονιά σημαντικής ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ήταν το 2010, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία δωδεκαμήνου του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ).
Είναι ενδεικτικό ότι την περασμένη χρονιά τριπλασιάστηκε η ισχύς των φωτοβολταϊκών που λειτουργούν ανά την Ελλάδα, ενώ η ισχύς των αιολικών πάρκων έσπασε το φράγμα των 1.000 MWatts. Η δε ενέργεια που παρήχθη από το σύνολο των μονάδων ΑΠΕ (εκτός από τα μεγάλα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ) ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 3.000 γιγαβατώρες, από 2.750 το 2009.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ:
-Τα φωτοβολταϊκά, από 46 μεγαβάτ το Δεκέμβριο του 2009 έφθασαν στο τέλος του 2010 στα 153 ενώ η συμβολαιοποιημένη ισχύς (από μονάδες που θα τεθούν σχετικά σύντομα σε λειτουργία) ξεπερνά τα 600 MWwatts.
-Τα αιολικά αυξήθηκαν με χαμηλότερο ρυθμό, από 916 σε 1.039 MWatts.
-Τα μικρά υδροηλεκτρικά από 182 σε 196 και οι μονάδες βιοαερίου ουσιαστικά παρέμειναν στάσιμες στα 41 MWatts.
Πηγή : http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/109937/triplasiastike-i-ishus-ton-fotovoltaikon-sti-hora/

Οργάνωση Ν.Ε.Ο.Ι. - Απολογισμός Καταγγελιών για το Internet για το 2010

Απολογισμός Καταγγελιών που Δέχθηκε η Οργάνωση Ν.Ε.Ο.Ι. για το 2010
Ανησυχητικά είναι τα στατιστικά δεδομένα που προκύπτουν από τον αριθμό των καταγγελιών που έχει δεχθεί η οργάνωση Ν.Ε.Ο.Ι. αναφορικά με το Διαδίκτυο τη χρονιά που μας πέρασε.
Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός ανήλθε στις 218 καταγγελίες, από τις οποίες ένα ποσοστό της τάξης του 47% προήλθε από άνδρες ηλικίας 20-36, ένα ποσοστό 12% από άνδρες 36-49 ετών, ένα ποσο­στό 3% από γονείς καί ένα ποσοστό 38% από γυναίκες ηλικίας 22-33 ετών. Ο αριθμός των καταγγελιών είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις περασμένες χρονιές 2008 & 2009 και μάλιστα σε ποσοστό 100% και οι τάσεις συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα αυξητικές...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 50 KB

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. - Δελτίο Τύπου για την Ημερίδα για τη Ρύθμιση Οφειλών - Χανιά, 18 Ιαν 2011

19-01-2011
Xιλιάδες είναι οι προσφυγές πολιτών στoν νέο νόμο για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ωστόσο, η εφαρμογή του συναντά μια απροθυμία από πλευράς των πιστωτικών Ιδρυμάτων.
Αυτό, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε στη χθεσινή (18 Ιαν 2011) εκδήλωση ενημέρωσης στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας για τον νόμο ρύθμισης των οφειλών που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Καταναλωτών Χανίων και ο Δικηγορικός Σύλλογος...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 57 KB

Δελτίο Τύπου από την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. για τη Συγχώνευση Ολυμπιακής και Aegean

Dt. 679.21-01-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην εγκρίνει την προτεινόμενη συγχώνευση της Ολυμπιακής και της Aegean
Μονοπωλιακό Φέσι έως €40 για πτήσεις εσωτερικού αν συγχωνευτούν η Ολυμπιακή και η Aegean, δείχνει μελέτη της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. Εν όψει της επικείμενης απόφασης της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με το αίτημα συγχώνευσης των αεροπορικών εταιρειών Ολυμπιακή και Aegean, η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην την εγκρίνει...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 193 KB

ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

19.1.2011
Γερμανία και Γαλλία κερδοσκοπούν και υποσκάπτουν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, δηλώνουν οι Μιχάλης Τρεμόπουλος και Sven Giegold. Με αφορμή τη σημερινή εκταμίευση της δόσης των 6,5 δις του Μηχανισμού Στήριξης ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, και ο Sven Giegold, ευρωβουλευτής των Γερμανών Πράσινων και συντονιστής των Πράσινων στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου, έκαναν από το Στρασβούργο την ακόλουθη κοινή δήλωση :
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 289 KB

ΙΝΚΑ - Ο ΝΟΜΟΣ 3869/2010 ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Μετά 4 μήνες από την ισχύ του, προκειμένου να επιλυθεί το καίριο πρόβλημα του υπερδανεισμού που ταλανίζει και «κατακρεουργεί» τους υπερδανεισμένους, οι τράπεζες κατά πλειοψηφία κωφεύουν και αρνούνται κατηγορηματικά να επιλύσουν στο στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ακόμη και τις πιο «εύκολες και ξεκάθαρες» υποθέσεις, αδιαφορώντας πλήρως και αρνούμενες κατηγορηματικά να απαντήσουν επί της ουσίας, στα αιτήματα για διακανονισμό των δανειοληπτών, καταστρατηγώντας ευθέως τον Νόμο...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 56 KB

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου
Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – 8 Φεβρουαρίου 2011
"It's more than a game, it's your life!"
H Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011 θα εορταστεί φέτος στις 8 Φεβρουαρίου 2011, σε περισσότερες από 65 χώρες στον κόσμο, από την Βραζιλία μέχρι την Ιαπωνία και από την Ισλανδία μέχρι την Κένυα. Φέτος, το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Insafe προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στις «εικονικές ζωές» τους και να ανακαλύψουν πώς ο αληθινός εαυτός τους βιώνει την εικονική εμπειρία.
Στη σημερινή εποχή, παιδιά και νέοι ξοδεύουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ζωής τους σε διαδικτυακές δραστηριότητες που εκτείνονται από τα online παιγνίδια έως την κοινωνική δικτύωση. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές έρχονται αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις που αφορούν την ιδιωτικότητα, την υπόληψη και την υγεία τους. Έτσι λοιπόν, ο φετινός εορτασμός θα επικεντρωθεί γύρω από το εξής σύνθημα :
«Το Διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου. Σεβάσου την ζωή των άλλων» («It's more than a game, it's your life!»)

Όπως και τον προηγούμενο χρόνο, σας προσκαλούμε να γίνετε πρεσβευτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011. Διοργανώνοντας μια δική σας εκδήλωση την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου συνεισφέρετε στη διάδοση των μηνυμάτων μας.
Ξεκινήστε με την εγγραφή σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα. Στείλε μας την συμπληρωμένη φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@saferinternet.gr μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2011. Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής σας. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, θα δημοσιεύσουμε το όνομα του φορέα σας στον ιστοχώρο μας ως πρεσβευτή μας, μαζί με σύντομη περιγραφή της εκδήλωσης που υλοποιήσατε.
Πάρτε έμπνευση από προηγούμενες δραστηριότητές μας :
• Αναρτήστε το banner μας, σύνδεσμο του ειδικού σποτ μας ή τα Δελτία Τύπου για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στον ιστοχώρο σας.
• Διαδώστε τα μηνύματά μας στα ΜΜΕ.
• Διοργανώστε μια εκδήλωση στην κοινότητά σας γύρω από την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.
• Διοργανώστε ένα workshop στο σχολείο σας με αποδέκτες τους μαθητές ή τους γονείς.
• Διοργανώστε ένα workshop στην επιχείρησή σας με αποδέκτες τους συνεργάτες σας.
• Υλοποιήστε διαδραστικές συζητήσεις μεταξύ μαθητών στο σχολείο σας ή στο κέντρο νεότητάς σας γύρω από το θέμα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.
Αναμένουμε τη συμμετοχή σας. Επίσης, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στον ιστοχώρο μας http://www.saferinternet.gr/ θα σας πληροφορούμε για όλες τις εξελίξεις των εκδηλώσεων γύρω από την ημέρα αυτή.

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου - Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr

Οδική Ασφάλεια - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ Κ. KURT BODEWIG, 17 ΙΑΝ. 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ Κ. KURT BODEWIG, 17 ΙΑΝ. 2011, Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας και τέως Υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος AVENUE (Actions for Vulnerable, Elderly, Novice drivers and road Users in Europe - for the Traffic Safety) το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» έχει την τιμή να φιλοξενεί τον κ. Kurt Bodewig.
Ο κ. Bodewig είναι Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας της Γερμανίας (Deutsche Verkehrswacht) και έχει διατελέσει Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών στη Γερμανία. Πρόκειται για μια διακεκριμένη προσωπικότητα με καθοριστική συμβολή σε θέματα που αφορούν την πολιτική και την ανάπτυξη στη Γερμανία και την Ευρώπη.
Σκοπός της επίσκεψης του είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε θέματα που αφορούν στην Οδική Ασφάλεια και στην πρόληψη των τροχαίων συμβάντων προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE, το οποίο μόλις ξεκίνησε.
Το έργο θα προσεγγίσει και ενημερώσει πάνω από 2 εκατομμύρια κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα υλοποιηθεί σε 9 κράτη-μέλη, με ευθύνη συντονισμού, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη συμμετοχή του κ. Bodewig στην Επιτροπή Διοίκησης του προγράμματος (Management Committee).
Οι δράσεις του, που θα συμπεριλαμβάνουν εκπαίδευση, ενημερωτικές εκστρατείες, διαδραστικά προγράμματα, εκδηλώσεις και εθελοντισμό, θα σχεδιαστούν και υλοποιηθούν με απώτερο σκοπό τη δραστική μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων τόσο στη χώρα μας – 1η αιτία θανάτου – όσο και στις χώρες της Ε.Ε.
Φιλοδοξούμε ότι το εν λόγω έργο θα αποτελέσει σημαντικό συντελεστή για την κοινωνική ευημερία αλλά και για την ανάπτυξη της χώρας, δεδομένου ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα πάνω από 2.000 συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους ενώ 17.000 ακόμη τραυματίζονται στους δρόμους.
Εξάλλου συντριπτικός ήταν και ο απολογισμός και της φετινής εορταστικής περιόδου όπου 63 συνάνθρωποι μας έχασαν την ζωή τους, έναντι 49 το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ 84 είναι οι βαριά τραυματίες.
Η επίσκεψη αυτή θα αποτελέσει τη συνέχεια μιας σειράς δράσεων που υλοποιεί το Ινστιτούτο μας προκειμένου να συμβάλλουμε στην αλλαγή των παραπάνω αριθμών, οι οποίοι μεταφράζονται σε ανθρώπινες ζωές.
Φωτογραφικό Υλικό
Photo 1 : Από αριστερά : Ταξίαρχος Α. Κορδολαίμης, Δ/ντής Δ/νσης Τροχαίας, ΚurtBodewig, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας της Γερμανίας, Β. Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», Στρατηγός Αδ. Σταματάκης, Προϊστάμενος Κλάδου Ασφαλείας και Τάξης του Αρχηγείου.
Photo 2 : Στιγμιότυπο από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου.
Photo 3 : Kurt Bodewig (Γερμανία).
Photo 4 : Τα παιδιά μαθαίνουν τα σήματα του ΚΟΚ (Γερμανία).
Πηγή : http://www.ioas.gr/index.php?ID=latest_news&Rec_ID=2704

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΠΟΙΖΩ - ΔΤ - ΑΝΑΓΚΗ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΙΟ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΑΝΑΓΚΗ ΘΕΣΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ
ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΖΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τη νομολογία του Αρείου Πάγου, οι ασφαλιστικές εταιρείες οφείλουν να μνημονεύουν στις συμβάσεις τους συγκεκριμένα και εύλογα για τον καταναλωτή κριτήρια, με βάση τα οποία θα επιτρέπεται να αναπροσαρμόζεται κατά τη διάρκεια της σύμβασης το ασφάλιστρο. Την υποχρέωσή τους αυτή καταστρατηγούν σήμερα οι ασφαλιστικές εταιρείες, περιοριζόμενες στις συμβάσεις τους σε εντελώς αόριστες αναφορές, που αφήνουν το δρόμο ανοικτό για μονομερή διαμόρφωση του ασφαλίστρου. Έτσι, οι ασφαλισμένοι επιβαρύνονται κάθε χρόνο με σημαντικά μεγαλύτερες και συχνά πολλαπλάσιες του πληθωρισμού αυξήσεις. Ενώ συνάπτουν μία σύμβαση για νοσοκομειακή κάλυψη στην οποία θεωρούν ότι μπορούν να ανταποκριθούν με βάση το εισόδημά τους, στην πορεία αιφνιδιάζονται από υπέρμετρες αυξήσεις και η εξυπηρέτηση του συμβολαίου γίνεται δυσβάστακτη...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 114 KB

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τηλεθέρμανση και Ηλεκτρισμός από Βιομάζα στα Γρεβενά

Τηλεθέρμανση και Ηλεκτρισμός από Βιομάζα στα Γρεβενά
Να Τηρηθεί η Περιβαλλοντική Νομοθεσία και ο Αυστηρός Έλεγχος του Καυσίμου
Συμπαραγωγή ενέργειας και θερμότητας από βιομάζα και παροχή φτηνής θερμικής ενέργειας (τηλεθέρμανση) για τους πολίτες των Γρεβενών. Αυτός είναι ο στόχος της μονάδας που προωθεί η ιδιωτική - ιταλική- εταιρεία «ΓΡΕΒΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΕ» με τη σύμφωνη γνώμη της Αυτοδιοίκησης καθώς και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΠΕΧΩ)...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 162 KB

Η Αφίσα του Διαγωνισμού για το Ασφαλές Διαδίκτυο - Γυμνάσια Π.Ε. Φλώρινας


Η Αφίσα του Διαγωνισμού για την Οδική Ασφάλεια - Δημοτικά Σχολεία Δήμου Φλώρινας


Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Αντικαπνιστική Ομάδα Πρωτοβουλίας στην Κοζάνη

Μπράβο στην Αντικαπνιστική Ομάδα Πρωτοβουλίας της Κοζάνης
Πολύ καλή η κίνηση ορισμένων πολιτών της Κοζάνης να συγκροτήσουν Ομάδα Πρωτοβουλίας για την εφαρμογή του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος. Ενός νόμου που βεβαίως έχει καταλυθεί και ποδοπατηθεί, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ανυποληψία του κράτους αλλά και των τοπικών Αρχών και υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με την εφαρμογή του...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 60 KB

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση από τους Οικολόγους Πράσινους Δυτικής Μακεδονίας για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων

Οικολόγοι Πράσινοι Δυτικής Μακεδονίας - 13.1.2011
Σκουπίδια : Πρωτοπορούμε στις Βρώμικες και Ακριβές Τεχνολογίες Διαχείρισης
Την ίδια μέρα που εκδόθηκε η Άδεια Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την πανάκριβη μονάδα βιολογικής ξήρανσης 700.000 τόνων στη Φυλή της Δυτικής Αττικής, δημοσιεύτηκε και ο διαγωνισμός της ΔΙΑΔΥΜΑ για τη μελέτη – χρηματοδότηση - κατασκευή - συντήρηση του συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας με ΣΔΙΤ...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 108 KB

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου από την ΕΚΠΟΙΖΩ - Κάλυψη των Τραπεζών από την ΕΕΤ

Dt. 677.13-01-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.
Η ΕΕΤ θεωρεί ότι τα πιστωτικά ιδρύματα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εφαρμοστεί ο Ν. 3869/2010 και ότι οι καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στις απαντήσεις τους οφείλονται σε ελλείψεις και λάθη των αιτήσεων εξωδικαστικού συμβιβασμού...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 112 KB
Για περισσότερες πληροφορίες :
Τηλεφωνικό κέντρο : 210.330.44.44
e-mail : info@ekpizo.gr
Ιστοσελίδα : http://www.ekpizo.gr/
Αθήνα 13 Ιανουαρίου 2011

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου από το ΚΕ.Π.ΚΑ. Κοζάνης για τις Εκπτώσεις - 2011

Κοζάνη, 13 Ιανουαρίου 2011
Δελτίο Τύπου - Με άλλοθι την οικονομική κρίση, θάφτηκαν οι εκπτώσεις!
Σύμφωνα με το νόμο 802/1978, 30 ημέρες πριν την έναρξη των εκπτώσεων, απαγορεύεται, στους υπεύθυνους των εμπορικών καταστημάτων, να ανακοινώνουν, προς το κοινό, εκπτώσεις, με οποιοδήποτε τρόπο, ιδίως με διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων. Επιτρέπεται, όμως, να ανακοινώνουν προσφορές...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 50 KB

Εκδήλωση Ενημέρωσης στα Χανιά για τον Ν. 3869/2010 - Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων και η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.) συνδιοργανώνουν εκδήλωση συζήτησης και ενημέρωσης σχετικά με τον Νόμο 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 6.30μμ μέχρι 9.30μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Ελ. Βενιζέλου 28-32, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή κου Δημητρίου Σπυράκου και άλλων εκλεκτών ομιλητών της νομικής επιστήμης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
6.30 : Χαιρετισμοί των Προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κου Δ. Ποντικάκη και της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων κας Ι. Μελάκη και του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας ΙΝΚΑ Ελλάδος κου Γιάννη Ανουσάκη.
6.45 : Ανάλυση των άρθρων του νόμου 3869/2010 από τους διακεκριμένους ομιλητές :
  • Δημήτριος Σπυράκος, Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Ιάκωβος Βενιέρης, Δικηγόρος, λέκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών.
  • Ευθυμία Κινική, Δικηγόρος, λέκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

1ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής – Γραπτού Κειμένου για Μαθητές Ε΄και ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων Δήμου Φλώρινας με Θέμα την Οδική Ασφάλεια

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Φλώρινας – Γραφείο Αγωγής Υγείας, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ε.ΚΑΤ.Ο. (Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Φλώρινας) τον 1ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής – Γραπτού Κειμένου με θέμα την Οδική Ασφάλεια για τους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης, με τον εξής τίτλο :
«Zούμε στην Πόλη μας Σημαίνει Κυκλοφορούμε με Ασφάλεια»
Σύμφωνα με τον τίτλο, οι μαθητές μπορούν να ζωγραφίσουν σε κόλλα Α3 ή Α4 επικίνδυνα σημεία της πόλης μας για τροχαία ατυχήματα, τόσο για τους πεζούς όσο και για τους οδηγούς, καθώς και για τις μη νόμιμες συμπεριφορές οδηγών και πεζών.
Στόχος του Διαγωνισμού είναι η δημιουργία σωστών οδικών συμπεριφορών στους μαθητές αλλά και η ευρύτερη προσπάθεια μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων στην πόλη μας. Το υλικό που θα προκύψει από τις εργασίες των μαθητών θα αξιολογηθεί από έναν εκπρόσωπο της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας και από δύο εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης.
Την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου 2011 και στα πλαίσια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας θα ακολουθήσει τελετή βράβευσης παρουσία των μαθητών και των γονέων.

25ο Τεύχος Ιανουαρίου 2011 του Ηλεκτρονικού Περιοδικού της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας με Τίτλο "Ένα Ασφαλές Διαδίκτυο για Όλους"

Κυκλοφόρησε το 25ο τεύχος Ιανουαρίου 2011 του ηλεκτρονικού περιοδικού της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας με τίτλο "Ένα Ασφαλές Διαδίκτυο για Όλους", το οποίο έχει μέγεθος 473 ΚΒ και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ :
http://ekatoflorinas.iosites.org/2011/EKATOFlorinas-SafeInternetForAll-25Color.pdf
Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας βρίσκονται αναρτημένες εδώ : http://ekatoflorinas.iosites.org/
Περιμένουμε τα σχόλια, τις απόψεις σας αλλά και τα άρθρα σας.

Διμηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο από το SaferInternet.gr - Νο 6

Διμηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο από το SaferInternet.gr - Τεύχος Νο 6 Δεκεμβρίου 2010
Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου - Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr
Θέματα :
- Σχολιασμός των αποτελεσμάτων της έρευνας EU Kids Online.
- Οι αρχές του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σχετικά με το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων.
- Νέοι οδηγοί προς μαθητές και εκπαιδευτικούς.
- Μικρά νέα.
Κατεβάστε το τεύχος από εδώ (αρχείο pdf - 463 KB)

2ος Μαθητικός Διαγωνισμός στην Π.Ε. Φλώρινας για Θέματα Ασφάλειας στο Internet – 2011

2ος Μαθητικός Διαγωνισμός στην Π.Ε. Φλώρινας για Θέματα Ασφάλειας στο Internet – 2011
Για Μαθητές Γυμνασίου
ΘΕΜΑ Διαγωνισμού :
«Ποιους Κανόνες Πρέπει να Ακολουθώ για να Έχω Ασφαλή Πλοήγηση στο Internet;»
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), που φέτος γιορτάζεται για 8η συνεχή χρονιά στη χώρα μας, το Κέντρο ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Π.Ε. Φλώρινας, ο Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Β’/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας και η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας συμμετέχουν στον εορτασμό της ημέρας αυτής, διοργανώνοντας τον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό στην Π.Ε. Φλώρινας για Θέματα Ασφάλειας στο Internet.
Στο Διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος εθελοντικά μαθητές από τα Γυμνάσια της Π.Ε. Φλώρινας, οι οποίοι θα πρέπει να γράψουν μια έκθεση (εργασία) για το παραπάνω θέμα, μεγέθους όχι μεγαλύτερου από μία σελίδα Α4, και να την παραδώσουν στον Διευθυντή του σχολείου τους έως και την Παρασκευή 28η Ιανουαρίου 2011, που λήγει η προθεσμία συμμετοχής στον Διαγωνισμό, ο οποίος θα πρέπει με τη σειρά του να παραδώσει τις εκθέσεις στο Κέντρο ΠΛΗ.Ν.ΕΤ. Π.Ε. Φλώρινας.
Στο πάνω μέρος της έκθεσης και με ευδιάκριτα γράμματα, θα πρέπει να γράψουν οι μαθητές τα εξής στοιχεία τους :
ΕΠΩΝΥΝΟ – ΟΝΟΜΑ – ΤΑΞΗ – ΣΧΟΛΕΙΟ
Οι εκθέσεις θα βαθμολογηθούν από 3 (τρεις) εκπαιδευτικούς και στις 3 (τρεις) καλύτερες εκθέσεις θα δοθούν τα εξής βραβεία :
1. Φορητός Υπολογιστής (Laptop).
2. Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή.
3. Ψηφιακή Κορνίζα.
Η απονομή των βραβείων θα γίνει το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011, σε ειδική εκδήλωση μαζί με ομιλία για την Ασφάλεια στο Internet.

25ο Τεύχος Ιανουαρίου 2011 του Ηλεκτρονικού Περιοδικού της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας με τίτλο "Η Ενημέρωση του Καταναλωτή"

Κυκλοφόρησε του 25ο Τεύχος Ιανουαρίου 2011 του Ηλεκτρονικού Περιοδικού της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας με τίτλο "Η Ενημέρωση του Καταναλωτή", το οποίο έχει μέγεθος 404 KB και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ : http://ekatoflorinas.iosites.org/2011/EKATOFlorinas-InformingConsumer-25Color.pdf

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου από το δ-Ε.ΚΑΤ.Ο. για τις Εκπτώσεις

Στις 15 Ιανουαρίου αρχίζουν επίσημα οι εκπτώσεις. Τι σημαίνει όμως αυτό για τους καταναλωτές και τι θα πρέπει να σημαίνει; Το δ-Ε.ΚΑΤ.Ο. αντιστοιχεί το νόημα των εκπτώσεων μέσα από εννιά έννοιες κλειδιά για καλές αγορές.
Ε – ΡΕΥΝΑ : Κερδισμένος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής. Πριν από την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων κάνουμε μία εκτεταμένη έρευνα αγοράς. Αναζητούμε τα προϊόντα που σκοπεύουμε να αγοράσουμε και ελέγχουμε ποιότητα και τιμές. Πρέπει εξάλλου να γνωρίζουμε πως μόνο όταν έχουμε φωτογραφίες των προϊόντων με τις τιμές τους πριν από την περίοδο των εκπτώσεων ή αντίστοιχες έγγραφες δηλώσεις των καταστημάτων έχουμε το δικαίωμα να καταγγείλουμε τυχόν πλασματικές εκπτώσεις...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 182 KB

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Εκστρατεία Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS : Σταματήστε τους «Χρυσοθήρες» της Μεσογείου. Προστατέψτε τη Θάλασσά μας!

Από την αρχή της βιομηχανικής επανάστασης μέχρι σήμερα, η ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Ωστόσο, η παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως ζημιογόνα, τόσο για το φυσικό περιβάλλον, όσο και για τον ίδιο τον άνθρωπο. Και εδώ μοιραία μπαίνει το ερώτημα : για πόσο ακόμα θα επιμένουμε σε τεχνολογίες με χαμηλή αποδοτικότητα και σημαντική επιβάρυνση για το περιβάλλον και εμάς τους ίδιους, την ίδια ώρα που η νέα εποχή υπόσχεται πιο αποδοτικές, «καθαρές», ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον ενεργειακές λύσεις που βασίζονται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας;
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 423 KB
Για περισσότερες πληροφορίες :
Ναταλία Ρουμελιώτη – Υπεύθυνη Παράκτιας Διαχείρισης
Τηλ./Fax :+30210-8228795, e-mail : coasts@medsos.gr

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ενημέρωση από την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. για τις Εκπτώσεις

Ενημέρωση από την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. για τις Εκπτώσεις
9/1/2011
Η Ένωσή μας (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.), θέλοντας να συμβάλλει στην σωστή διαχείριση του θεσμού των εκπτώσεων και για ενημέρωση και προστασία των καταναλωτών, παραθέτει οδηγίες και εφιστά την προσοχή τους. Σύμφωνα με το Ν.3357/14.5.2007 οι εκπτώσεις διαρκούν σε όλη την χώρα στις 15/1/2011-28/2/2011...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 55 KB

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. Ζητά Παρέμβαση του Προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για Εξώδικη Ρύθμιση των Χρεών Βάσει του Ν. 3869/2010

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ : "Αιτείται η παρέμβαση του Προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για Εξώδικη Ρύθμιση των Χρεών Βάσει του Ν. 3869/2010"
9 Ιαν 2011
Επιστολή παρέμβασης σχετικά με την κωλυσιεργία των Τραπεζών αλλά και την απροθυμία τους να δεχτούν τις αιτήσεις των καταναλωτών για εξώδικη ρύθμιση, βάσει του Ν. 3869/2010, έστειλε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων στον Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και στην οποία μεταξύ των άλλων αναφέρονται τα εξής :
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 57 KB

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ - ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Οι περισσότεροι καταναλωτές περιμένουν τις εκπτώσεις για να επωφεληθούν από τις μειωμένες τιμές των προϊόντων.
Τηρούνται όμως οι "κανόνες του παιχνιδιού", ή επιχειρείται με διάφορα τεχνάσματα η εξαπάτηση του καταναλωτικού κοινού;
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 58 KB

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΖΩ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

ΑΝΑΣΑ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΟΜΑΛΥΝΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ
Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011 παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασμών όλων των ακινήτων που επισπεύδονται από τα πιστωτικά ιδρύματα και της κύριας κατοικίας που επισπεύδονται από τους ιδιώτες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η ανακοίνωση αυτή, μία μέρα μετά τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε η ΕΚΠΟΙΖΩ σχετικά με την αναγκαιότητα της αναστολής και την ευρεία αναπαραγωγή της από τα ΜΜΕ, αποδεικνύει την καταλυτική σημασία που είχαν οι πρωτοβουλίες της ΕΚΠΟΙΖΩ προς αυτήν την κατεύθυνση.
Αν και αίτημα της ΕΚΠΟΙΖΩ ήταν η αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2011, σε κάθε περίπτωση οι δεκάδες χιλιάδες υπερχρεωμένοι δε θα έχουν το άγχος του πλειστηριασμών, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις αιτήσεις υπαγωγής στο Ν. 3869/2010 στα Ειρηνοδικεία.
Για περισσότερες πληροφορίες :
Τηλεφωνικό κέντρο 210 330.44.44,
e-mail : info@ekpizo.gr
Ιστοσελίδα : http://www.ekpizo.gr
Αθήνα 30 Δεκεμβρίου 2010

Ευχές από τον Συνήγορο του Καταναλωτή


Το Μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων για τη Νέα Χρονιά

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2011 : Η ΖΩΗ ΔΕ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ - Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
Αυτή η Πρωτοχρονιά δυστυχώς δε σφραγίζεται από αισιοδοξία. Οι πολίτες είναι μοιρασμένοι ανάμεσα στην οργή και την ανησυχία για το χειρότερο.
Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, καθώς αφορά εξίσου την κοινωνική συνοχή και το περιβάλλον. Οι επιλογές που φόρτωσαν με χρέη τη χώρα μας, οικοδόμησαν μια οικονομία με ημερομηνία λήξης, υποβάθμισαν δραστικά και τα συλλογικά αγαθά. Ξεχάσαμε να λειτουργούμε από κοινού με τους συμπολίτες μας, μάθαμε να μετράμε τα πάντα με βάση την αγοραστική δύναμη.
Ως κοινωνία χρωστάμε λοιπόν ριζικές αλλαγές, πρώτα από όλα στον εαυτό μας: Βαθιές τομές σε θέματα διαφάνειας, προσωπικής υπευθυνότητας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας, καταναλωτικών προτύπων, προσανατολισμού της οικονομίας.
Λύση δεν είναι όμως η βίαιη προσαρμογή που μας επιβάλλεται σήμερα. Πρόκειται για συνταγές που έχουν ήδη αποτύχει σε δεκάδες χώρες, αφήνοντας σοβαρά πλήγματα στην κοινωνική συνοχή και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Απέναντι σε ένα υπέρμετρο τίμημα, με άδικη κατανομή των βαρών και τουλάχιστον αμφίβολο αποτέλεσμα, είναι ανάγκη να χαράξουμε «κόκκινες γραμμές» και να προβάλουμε μια βιώσιμη εναλλακτική διέξοδο που να μη μεταθέτει ξανά το λογαριασμό στις επόμενες γενιές.
Η χώρα χρειάζεται ολοκληρωμένο Σχέδιο Διεξόδου, με απαντήσεις ταυτόχρονα για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση. Στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, ας επενδύσουμε σοβαρά στη διέξοδο από την κρίση: Να σχεδιάσουμε τη συμφιλίωση της οικονομίας με το περιβάλλον και την κοινωνική συνοχή, να θεμελιώσουμε ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, στηριγμένο λιγότερο στην αγοραστική δύναμη και περισσότερο στα συλλογικά αγαθά και την αλληλεγγύη. Για όλα αυτά, οι πράσινες προτάσεις είναι παρούσες και περισσότερο επίκαιρες παρά ποτέ.
Αν το πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε και οι οικονομικές εξουσίες αποδεικνύονται ανίκανες να δώσουν λύσεις, υπάρχουν βήματα που μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας ως πολίτες, στο πεδίο των τοπικών θεσμών μιας κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.
Η κρίση ΔΕΝ είναι ευκαιρία, είναι όμως πρόκληση για όλους μας. Αν ανταποκριθούμε, θα μπορέσουμε να νιώσουμε ξανά αισιόδοξοι. Γιατί Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ.

Καλή Χρονιά σε όλες και όλους
Για την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Ελεάννα Ιωαννίδου
Γιάννης Παρασκευόπουλος
Εκπρόσωποι Τύπου

Ευχές από την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου